Tigris helikopter, francia harci helikopter

A tigris helikopter a francia hadsereg egyik legjobb harci helikoptere. Többféle tüzérséggel rendelkezik, és különböző típusú beavatkozásoknál használják. A felvilágosítás érdekében fedezzük fel együtt a tigre helikoptert, a francia harci helikoptert.

A tigris helikopter, a használatának kezdete.

helikopter tigris<

A Tiger helikoptertípust francia-német felderítő és harci repülőgépként használják. A típus 2005-ben állt szolgálatba. Az EC665 típus (korábbi nevén Tiger helikopter) a hidegháború idején Franciaország és Németország közötti vita eredményeként született. A ma Airbus Helicopter néven ismert Eurocopter gyártotta.

Azóta létrejött a Tigre program e helikoptertípus fegyveres felhasználására. Ez az OCCAR, azaz Organisation conjointe de coopération en matière d’armement, azaz a fegyverkezési együttműködés közös szervezete (Organisation conjointe de coopération en matière d’armement) felelősségi körébe tartozik. Ezt használja az Aviation légère de l’armée de Terre vagy Alat is.

A tigrishelikopterek különböző típusai

helikopter tigris repülés közben<

Ezeknek a helikoptereknek négy változata létezik :

  • HAD vagy helikopteres támadó romboló egy harci gép, amely a HAP modell fegyverzetén kívül nyolc AGM-114 páncéltörő rakétával rendelkezik
  • HAP vagy Helicopter Support Protectionnégy Mistral 2 levegő-levegő rakétával és négy kosár 12 rakétával, valamint egy THL 30 lövegtoronnyal van felszerelve

Létezik az ausztrál hadsereg által kifejlesztett ARH [armed reconnaissance helicopter] tigris helikoptertípus is, amely nyolc rakétával, két kosár 19 rakétával van felszerelve. Nem feledkezve meg az UHT [UnterstutzungsHubschrauber Tiger] típusról sem, amely egy német, páncéltörő harcra specializálódott típus.

Miért használja a francia hadsereg a Tiger helikoptert ?

hélicoptère militaire tigre

A francia hadseregben harci helikopterként használják a tigre helikoptert. könnyű szerkezettel rendelkezik, és képes kilométerekre lévő célpontokat semlegesíteni. A műveleti területek biztosítására és megfigyelésére is használják. Ez a helikopter a szárazföldi csapatok támogatására is szolgál.

A használatának előnyei a következők:

  • gyorsasága, a HAP modellek esetében 280 km/h, a HAD modellek esetében 315 km/h utazósebességgel

    .

  • Ukivételes hő-, radar- és vizuális lopakodó képesség

  • Minimális radar- és infravörös képalkotás

    ./p>

  • Egy nagy teljesítményű hajtómű két MTR 390 és 1467 turbinával maximális felszállóerővel

  • Jó hatótávolság, körülbelül 800 km

  • Kiváló fegyverzet

Megosztunk egy videót a tigris helikopterről.

A következő cikkben a Francia hadsereg vadászrepülőgépeiről.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük