Hogyan védekezhetek a betörés ellen?

2021-ben Franciaországban mintegy 200 000 betöréses lopás történt, ami körülbelül 20 betöréses lopást jelent naponta. Ezért természetes, hogy a legrosszabb elkerülése érdekében javítani szeretnénk az otthonunk biztonságát. Ráadásul ez jó biztosítási fedezetet nyújt egy esetleges probléma esetén. De először is, hogyan védekezhet a betörés ellen?

Simulálja a jelenlétét

szimulálja a jelenlétét<

Forrás : pixabay house

A betörések mintegy 80%-a napközben, távollétünkben történik.
Érdemes elkerülni, hogy jelezze távollétét. Ehhez szimulálhatja jelenlétét azzal, hogy programozókat telepít a tévéjéhez vagy a világításhoz. Kerülje azt is, hogy levelek vagy más jelzések halmozódjanak fel, hogy a ház üres.

Az ünnepek alatt a legjobb megoldás az lenne, ha a megbízható szomszédot vagy az épület gondnokát figyelmeztetné távollétére. Meg kell erősítenie háza vagy lakása biztonságát is. Ha hosszabb ideig lesz távol, akkor hívja meg barátait vagy családtagjait, hogy maradjanak Önnél.

Elhelyisége biztonságának megerősítése a betörések megelőzése érdekében

betörés<

Forrás: Pixabay tolvaj

A jelenlétünk szimulálására tett intézkedések néha nem elegendőek. Egyes betörők már észrevehették, és megragadhatják a lehetőséget. Otthona biztonságának növelése a legjobb módja a betörés megelőzésének. Ráadásul az intézkedések lehetővé tehetik, hogy biztosítási előnyökhöz jusson.

Akkor biztonsági zárakat, betörésgátló szögeket és egy erősebb vagy páncélozott ajtót kell felszerelnie bejárati ajtónak. Tény, hogy a betörők80%-a a bejárati ajtón keresztül megy be. Ők 5 perc sikertelen betörési kísérlet után feladhatják a tervüket. Megnehezítheti a dolgukat biztonsági rácsok, betörésbiztos üvegek, redőnyök stb. felszerelésével is.


Használt megfigyelőrendszerek a biztonság javítása érdekében

videofelügyeleti kamera<

A megfigyelőrendszer használata szintén elriasztja a betörőket. A statisztikák azt mutatják, hogy a tolvajok 95%-a elmenekül, amikor a riasztó megszólal.

A stratégiai helyeket, például a bejárati ajtót vagy a könnyen hozzáférhető redőnyöket, sőt, akár a házon belül is célba vehet megfigyelő kamerákat. Mindenekelőtt ne habozzon két vagy több kamerát használni, hogy különböző szögeket kapjon, és amennyire csak lehet, kerülje el a holttereket.

 Tegyen ki jelzéseket is, hogy jelezze, hogy ilyen rendszerekkel rendelkezik, ez megnyugtatja a betörők lelkesedését.
 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük